Af Marcus og Emma M
Temperaturmålingerne DMI ikke taler om
Globalt set viser det sig, at meteorologiske temperaturstationer placeret ved kyster viser markant mere opvarmning siden ca. 1930 end andre temperaturstationer. Stationer der ligger mest i læ for vinden, der kommer ude fra havet viser derimod nærmest ingen opvarmning fra ca. 1930 og frem.
Det er her vist for stort set alle kystområder i verden der vender ud mod oceanerne: http://hidethedecline.eu/pages/ruti/coastal-temperature-stations.php
-Jeg synes personligt, at vejret pt. er meget svingende. Den ene dag skinner solen, og den anden dag regner det. Vil sige at jeg synes, det er meget modigt at melde ud, at det vil blive en mild temperatur, siger Frederik Kiel, fra Frøstruphave Efterskole.
Vi startede den Danske undersøgelse med blot at udbede os data fra en meget lang række indlands stationer fra DMI selv, men fik det svar at DMI ikke havde data på digital form kun på skrift i gamle bøger. Det minder lidt om svar vi fik fra andre lande.
Så hvis dette vitterligt er korrekt, jamen så er vi jo de heldige ”ejere” af meget store mængder helt vitale danske klimadata som ikke engang DMI har på digital form?
Et andet problem med DMI´s påstand, om at data ikke kan bruges, er, at de mange dataset, der ikke ligger på kysten, stort set alle sammen ser meget ens ud. Så hvis disse har store fejl, der gør dem ubrugelige, så har de nærmest alle sammen fejlet på samme måde og på samme tidspunkter.
