top of page

Bibelsmugling kræver mod

Skrevet af Marcus Houborg og Emma M Pedersen

Bibelsmugling er meget farlig, men meget

vigtigt for kristne forfulgte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På trods af, at fx forfulgte kristne rundt i verden betaler en høj pris, nærer de højtbrændende ønsker om at være ejer af en Bibel og selvfølgelig at få den oversat til deres modersmål.

Sprog og kultur hænger nøje sammen med forståelsen af hele Bibelen til deres modersmål, hvis den ikke allerede er det i forvejen. 

 

En turkmensk kristen fortæller: "Vi rejser til landsbyerne og fortæller om Gud. Hvis nu fx vi taler russisk, ville de ikke lytte. Men når vi taler på vort eget sprog, lytter de på en helt anden måde. Vi ser umådelig meget frem til, at få hele Bibelen på turkmensk.

 

Regnar Schmidt var i 1973-74 på efterskole. Skolen skulle til det dengang lukkede, kommunistiske DDR. Al form for kristen litteratur var forbudt. Inden de tog afsted, blev Regnar spurgt af sin forstander, om han ville tage en tysk bibel med over grænsen til en tysk præst. Regnar sagde ja og fik forklaret, hvad han skulle sige, hvis han blev stoppet i grænsekontrollen, og de spurgte om, hvorfor han havde en tysk bibel med. Han havde jo tysk i skolen, så det ville være meget naturligt.

-Men jeg glemte jo biblen inde ved præsten, griner Regnar. Præsten skulle give den videre til en konfirmand. Men fordi det var ”Regnars” bibel, stod hans navn jo i den.

 

-Jeg var meget nervøs, især da vi skulle krydse grænsen. Da kunne man ikke andet end at håbe og bede om, at grænsebetjenten måtte gå forbi mig og tage nogle andre. Og den bøn den gik i opfyldelse. Så det lykkedes.

 

Ca. et halvt år efter fik Regnar et brev fra DDR. Det var en kristen, ung mand, der ville vide, hvem Regnar var, for han sad med en bibel, hvori der stod ”Regnar Schmidt”. Den unge mand, Burkhardt Schmidt og Regnar har haft kontakt med hinanden siden dengang i 1974, og de er blevet venner for livet.

 

Burkhardt arbejder nu med at fortælle evangeliet til unge mennesker og lære dem, hvad det vil sige at være kristen.

 

-"Det var en dejlig afslutning på den bibel, for den havde været til nytte. Den havde bragt evangeliet ind i DDR. Biblen har været med til, at Burkhardt fortsat kunne være kristen. Biblen findes stadigvæk, og den har været til stor gavn. "
Siger Regnar Schmidt til BraveNews.com

 

Bibelsmugling er ulovligt i mange lande; i nogle lande kan du risikere dødsstraf. Derfor kræver det mod at gøre.

Arkivbillede

© 2014 lavet af 9a

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

bottom of page