Danskerne gør intet ved mobning
Danskerne er ganske enkelt for dårlige til at gribe ind imod mobning.
skrevet af Rasmus skov Jensen
Vi danskere har alt for langt fra tanke til handling. Det viser en undersøgelse foretaget af BN. Alt for mange danskere mener, at de ville bryde ind, eller i hvert fald hvis deres venner var ofre.
Undersøgelsen viser også, hvordan folk egentlig gerne ville hjælpe, men er ofte bange for at de bliver næste offer. Det er altså for deres egen sikkerhed, at de ikke griber ind. Størstedelen af danskerne mener, at de ville gribe ind. Men kun meget få gør det. Det er det, der gør mobning til så stort et problem, og dette kan flere anti-mobbekampagner og store dele af befolkningen bekræfte.
Den største problemstilling i dette er, at langt over halvdelen af den danske ungdom ved, at de har været passive mobbere, og mange er stadig usikre. Samtidig er det dog vigtigt at huske forskellen på at mobbe og drille. At drille vil sige at irritere folk, men at mobbe er at være flere personer, der over en længere periode er grove over for en person. Det kan både være fysisk- men også mental mobning.
Mobning over internettet er blevet meget udbredt, og mange synes også, at det er værre at blive mobbet over internettet. Det er der flere årsager til, f.eks. at man ikke rigtig kan fornemme fx ironi og hvordan det menes, og på det punkt er det rarere at få det at vide face-to-face. Der kan man mærke hvad folk mener, og folk kan intet gøre ved det. Men det kræver også en masse mod at sige noget til mobning og specielt som offer.
Der er flere grunde til, at mobning er så stor en ting i Danmark. Den mest markante er, at det bliver mere og mere udbredt. En anden meget vigtig grund er, at de såkaldte mobbere bliver mere brutale og finder hele tiden nye alternative måder at mobbe på.
Mange siger, ja til at hjælpe andre, når de bliver mobbet, men få gør noget ved det. Fotokilde: Polfoto.dk

